Audio Engineering (Quiz #1)

Audio Processing

The Music Telegraph | Text 2018/11/21 [12:01]

Audio Engineering (Quiz #1)

Audio Processing

The Music Telegraph| 입력 : 2018/11/21 [12:01]

 

Circle the correct answers or fill in the blanks

 

From the following choices, answer questions 1,2 & 3.

a) Cutoff filter     b) Peaking EQ     c) Shelving EQ 

 

▲ ©The Music Telegraph

 

1. This represents _____

 

 

 

▲ © The Music Telegraph

 

 2. This represents _____

   

 

 

▲ © The Music Telegraph



3. This represents _____

 

 

 

From the following choices, answer questions 4,5,6 & 7.

 

a) Notch filter @ 60 Hz

b) Peaking EQ boost @ 3.5 Khz

c) Lo pass filter @ 10 Khz

d) Hi pass filter @ 40 Hz

e) Shelving EQ boost @ 10 Khz

 

4. To eliminate building rumble use _____.

5. To add bass on a home stereo use _____.

6. To add presence to a vocal use _____.

7. To remove AC hum use _____.

 

 

8. An EQ that has variable control over level, frequency and bandwidth is:

a) shelving     b) graphic     c) paragraphic     d) parametric

 

 

9. A wide Q might have the number:

a) 4     b) 2     c) 8     d) 24

 

 

10. To bring a mic signal up to line level, the console mic pre-amp will have a gain structure of:

a) 4 dB     b) 100 dB     c) 60 dB     d) 10 dB

 

 

11. The op amp that will combine many signals into one signal is a:

a) line amp     b)summing amp     c) distribution amp

 

 

12. An op amp that has a constant impedance output is called an ___________ op amp.

 

 

13. Line amps will be found in:

a) line inputs     b) EQ     c) faders     d) a, b, & c

 

 

14. A battery back-up for a computer is called:

a) surge protector

b) voltage regulator

c) power conditioner

d) neither a, b, or c

 

 

15. On an XLR connector, found is connected to:

a) pin #1     b) pin #2     c) pin #3     d) whatever

 

 

16. The recommended maximum unbalanced cable length is:

a) 25 ft.     b) 45 ft.     c) 100 ft.     d) over 1000 ft.

 

 

 

▲ © The Music Telegraph



  

17. Point A is called the:

a) noise floor     b) operating level     c) threshold

 

 

18. The ratio of line B is:

a) 1:1     b) 2:1     c) 5:1     d) 10:1

 

 

19. Line C represents:

a) unity gain     b) a compressor     c) a limiter

 

 

20. A limiter will have a lower threshold and lower ratio than a compressor. 

      TRUE or FALSE

 

 

 

_________________________

 

 

 

 

<Answer>

 

1. a

2. c

3. b

4. d

5. e

6. b

7. a

8. d

9. a

10. c

11. b

12. Impedance Matching

13. d

14. d

15. a

16. a

17. c

18. b

19. a

20. False

 

 

 

 

 

 

광고
Audio Engineering (popular articles)
광고
광고
광고
광고
광고
광고
광고
광고
광고